Tovább drágulnak az üdülőhelyek ingatlanai (magyarnemzet.hu)

Keszthelyen és Hévízen is mélyen a pénztárcába kell nyúlniuk az ingatlanvásárlóknak, a gyógyfürdővárosban 35 millió forintért csak egy tetőtől talpig felújításra szoruló vagy gyakorlatilag lebontásra ítélt családi házat talál a vevő. Az idén leginkább nyaralás céljára vásároltak családi házat vagy apartmant a Hévíz–Kehidakustány–Zalakaros termál-háromszöget preferáló hazaiak és külföldiek – állítják a térség helyzetét jól ismerő ingatlanszakértők.

 

Nem tapasztalható áresés a közvetlen tóparti ingatlanoknál, sőt ezek négyzetméterára egy év alatt öt százalékkal emelkedett.
Az Ingatlannet.hu elemzéséből kiderült: Keszthelyen a családi házak átlagára 320 ezer forint, a panellakásoké 350 ezer forint négyzetméterenként, az új építésű ingatlanoké idén őszre 600-700 ezer forintra nőtt. Hévízen a belvárostól, illetve a sétálóutcától való távolság is jelentősen befolyásolja a lakásárakat. A családi házak négyzetméterára itt 320, a panellakásoké 350 ezer forint.

A nagyon keresett, kis méretű, új apartmanok ára a harmincmillió forintot is eléri Hévízen – tudta meg a magyarnemzet.hu Lajkó Ferenctől.

A Hévízi Szobakiadók Egyesületének elnöke a lapnak azt mondta, hogy egy átlagos állapotú 10-11 szobás panzióhoz 400-500 millió forintért juthat hozzá egy, a szálláshelykiadásból jó üzletet remélő vállalkozó. Az igencsak vendéghiányos fürdőváros magánszállás-kiadóinak tavasz óta a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési program költségvetéséből kapott pályázati pénz felhasználása ad munkát. A ­hévíziek által elnyert összesen 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból és a helyi önkormányzat 16 millió forint szálláshelyminőség-fejlesztésre adott juttatásából a jövő évi szezonkezdésre több száz vendégház, panzió, apartman újul meg.

Szakemberek szerint hamarosan ez és a családi otthonteremtési kedvezmény is befolyásolja majd a nyugat-balatoni kisrégió két városában az ingatlanárakat.

A cikk itt elolvasható.