Történetének legnagyobb összegű ingatlanvásárlásába fog Balatonföldvár

Nagy fába vágja a fejszéjét az önkormányzat, hiszen a Keringő épületegyüttesének megvásárlásával egy új korszak kezdődhet mind városépítészeti mind idegenforgalmi tekintetben a településen – fogalmazott a város polgármestere. Holovits Huba kifejtette:. a jelenleg elavult és korszerűtlen városképbe szerinte sosem illett épületek helyén részben közösségi funkciót ellátó látogatóközpont nagyrészén pedig turisztikai célokat szolgáló üzletek és szálloda épülhetnek a közeljövőben.

A várásláshoz szükséges hitel fedezete maga az ingatlan, hiszen a hitelező pénzintézet 90 százalékban biztosítja a vételár kifizetéséhez szükséges összeget – fogalmazott az Önkormányzati Hírlevél legfrissebb számában Balatonföldvár polgármestere. Holovits Huba kifejtette:  ez azt jelenti, hogy ha valami nem a tervek szerint alakulna az ingatlan piaci értéke elegendő akár a hitel teljes visszafizetésére is. Külön öröm, hogy a testület egyetlen ellenzéki tagja is támogatta ezt a döntést – tette hozzá.

A polgármester beszélt arról is, hogy a nyári szezon eddigi része jól alakult Balatonföldváron. A strandjaik látogatószáma és bevételei időarányosan 50 százalékkal növekedtek a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva. Szerinte állandósulni látszik a trend miszerint a vendégforgalom jelentős része hétvégére koncentrálódik s a klasszikus főszezon egy hónapra korlátozódik. Előző évhez képest idén befolyásolhatja az eredményeket, árnyalhatja a képet a külföldi utazások száma is a határnyitásoknak köszönhetően.