Történelmet kézbesít a Postamúzeum

Utazó kiállítással emlékezik a magyar posta függetlenné válásának 150. évfordulójára a Postamúzeum. A történelmet július 18- án,  kedden Balatonkenesén, a Városháza előtti téren kézbesítik – számol be a település honlapja.

A kiállítás bemutatja magyar posta függetlenné válásának és első évtizedeinek történetét, a posta egyesítését a távíróval és a távbeszélővel, és azt, hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata. A hagyományos muzeológiai eszközök mellett a legmodernebb kiállítási technika, az Augmented Reality segítségével a 150 éves múlt jellegzetes figuráját is a kocsiba varázsolták a szervezők.

A ma postai célokra használt legnagyobb, 18 tonnás teherautóban berendezett kiállítás május 4-én indult országjáró útjára. Azokon a településeken áll meg, melyeken 150 éve nyílt először postahivatal, de feltárja rakterét országos fesztiválokon, a Magyar Posta által szervezett nagy rendezvényeken,az útvonalába eső településeken. Az utazó kiállítás októberben, a Postai Világnap ünnepségének idejére érkezik vissza Budapestre, ahol öthónapos körútja zárul.