Töpörtyű Fesztiválra készülnek Majorkán

Október 28-án, szombaton immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Nagybereki Töpörtyű Fesztivál Balatonfenyves-Imremajorban, népszerű turisztikai nevén „Majorkán”. A rendezvény a magyar gasztronómia hagyományaira épül kulturális programokkal.

A Fesztivál célja, a szórakozáson és közösségépítésen túl, hogy a Nagyberek térségét turisztikailag fejlessze, népszerűsítse, településeinek összetartozását erősítse, az azokban tevékenykedők együttműködését elősegítse, a hagyományokat őrizze – számol be a Majorka Alapítvány céljairól a programturizmus.hu.

A majort 11 település fogja közre, melyek gyalogosan, kerékpáron is megközelíthetők a berken keresztül. A szomszédos települések megismeréséhez a közelmúltban bemutatott „Balaton Nagyberek zöld utakon” térkép nyújt segítséget.

A rendezvény keretén belül 10.00 órakor kezdődik a TÖPÖRTYŰSÜTŐ VERSENY, felelevenítve a disznóvágások hangulatát, ahol a család, komaság, barátok, szomszédság együtt tevékenykedik és záró eseményként kisütik a szalonnát. A versenyfelhívás és a fesztivál programja itt olvasható.