Tojásfát állítanak a Balatonnál (veol.hu)

Megkezdődik a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület Tojásfa elnevezésű projektje március 14-én, csütörtökön 16 órakor, a tojás formájú fa a fűzfőfürdői postánál található, írta Szanyi Szilvia a közösségi oldalán.

Közölte, az óriás tojást, melyre elhelyezik az apróbbakat, Bató Janó litéri asztalos készítette. Várják az önkénteseket az előző évek tojásainak kiakasztására, és természetesen újabbakat is elhelyeznek majd. Különlegesség, hogy a tojásokra sokan felírják a nevüket, az évszámot és a településük nevét, melyből kiderült, több országból érkeztek már vendégek – írja a veol.hu.

Szanyi Szilvia kiemelte, 2013-ban elsőként kezdték meg ezt a kezdeményezést, azóta már több település követi példájukat. Sokan segítettétek, hogy egy ilyen civil kezdeményezés országos hírűvé váljon. A fűzfőiek sajátjuknak érzik ezt a fát, ugyanis, ha lesodort néhány tojást a szél, visszahelyezték azokat.
A Vágfalvi Ottó Művelődési Ház, Könyvtár és Turisztikai Központ szervezésében vidám feladatokkal tűzdelt húsvéti kalandtúrával teszik még izgalmasabbá a húsvéti látványosságot március 30-án, szombaton. Az öt kilométeres túrára a Fűzfőfürdői Közösségi és Rendezvénytérről lehet indulni 10–18 óra között.