Több volt a turista a Balatonnál (sonline.hu)

Több külföldi üdült hazánkban az előző év tizenegyedik hónapjában – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss kimutatásából. Novemberben a külföldi turisták száma 8,2 százalékkal, eltöltött vendégéjszakáik száma 8,7 százalékkal emelkedett és meghaladta a 970 ezret. S, habár a turisták jelentős hányada a fővárosi kereskedelmi szálláshelyeken pihent a Balatoni régió szállodáiban is növekedést regisztráltak a szakemberek.

 

Tavaly novemberben 82119 turista fordult meg a balatoni hotelekben, egy évvel korábban azonban csak 78291 vendég volt. A magyar tengerhez érkezők több időt töltöttek a tónál, hiszen a vendégéjszakák száma novemberben közel 237 ezer volt, míg egy évvel korábban csak 225 ezer.

Somogy megyei viszonylatban gyengébben teljesített a turizmus idén novemberben, mint tavaly, hiszen a statisztika szerint 21 828-an szálltak meg somogyi hotelekben, s ők közel 40 ezer vendégéjszakát töltöttek itt. Egy évvel korábban azonban 24 ezer 443 vendég foglalt szobát somogyi kereskedelmi szálláshelyeken, s ők 46 ezer 200 vendégéjszakát töltöttek.