Több tízmilliós beruházásokkal gazdagodik idén is Felsőörs (veol.hu)

Jelentős fejlesztések valósultak meg tavaly a településen, amihez hasonlókra idén is számíthatnak az itt élő és nyaraló emberek – tudta meg Szabó Balázs polgármestertől a veol.hu.

– Az elmúlt hetekben készült el a belterületi Miske utca építése, a közvilágítás kiépítését is beleértve, melyet a napokban megtekintett Kontrát Károly térségi országgyűlési képviselő is. Örömmel nyugtázta, hogy megvalósult ez a beruházás. Az út építésére valószínűleg még évekig nem lett volna anyagi lehetősége közösségünknek, ha Felsőörsöt mint adósságkonszolidációval nem érintett települést nem támogatta volna a magyar állam negyvenmillió forinttal – hangsúlyozta Szabó Balázs polgármester.

A település első embere azt is elmondta lapunknak, hogy a teljes beruházás több mint 80 millió forintba került.

– Mindeközben az óvoda telkén zajlik a bölcsőde építése, melyet 95 millió forintos állami támogatásból tudunk megvalósítani. Reményeink szerint szeptemberben ezzel a fejlesztéssel teljesen új szolgáltatást tudunk indítani Felsőörsön – folytatta tovább a település első embere.

Az elmúlt egy évben egyre intenzívebben zajlott az Alsóörssel közös, Veszprémet a Balatonnal összekötő kerékpárút megépítésének előkészítése. Ennek első látható formája a leendő kerékpárút nyomvonala mellett, a ravatalozó előtti parkoló bejáratától balra, a főúthoz közel telepítendő köztéri illemhely kialakítása. Mindeközben 1,6 millió forintos állami támogatásból folyik a ravatalozó külső és belső felújítása, valamint az óvoda nagy kazánjának cseréje. A faluház rekonstrukciója tavaly év végén kezdődött meg. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán a beruházáshoz 44 millió forintot nyert az önkormányzat.

A cikk folytatása itt.