Többen kérték a fűtés beindítását, mint korábban szokták (veol.hu)

A fűtési időszak szeptember 15-től május 15-ig tart, a veszprémi önkormányzati rendelet szerint szeptember 15. és október 14. között a fűtés beindítása megrendelésre történik. A 125 veszprémi távfűtéses épületből 32-nél igényelték a szolgáltatást: főleg bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, orvosi rendelőkben, de a lakóépületek is folyamatosan bekapcsolódnak. Korábban nem volt rá példa, hogy szeptember közepétől ilyen arányban kérték volna a fűtés beindítását.

 

Erről Polhammer Kálmán, a VKSZ Zrt. hőszolgáltatási igazgatója tájékotatta a veol.hu-t.

A fűtött napok száma évről évre nő, idén elérheti a 225-öt. Veszprémben közel 20 ezer ember veszi igénybe a távhőszolgáltatást.

Tapolcán a hét közepén az óvodákban, a bölcsődében már volt fűtés, akkor még nem kérte egyik lakóközösség sem a szolgáltatást, de a Tapolcai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, Gáspár András szerint a napokban már biztosan kérik, s nincs akadálya, hogy elinduljon a fűtés.

Ajkán a távfűtéses lakások felében már fűtöttek a hét közepén. Meleg volt az óvodákban, a bölcsődében és néhány más közintézményben is – tudtuk meg Holczinger Józseftől, a Primér Kft. ügyvezető igazgatójától. A hétvégén már két lakóépületben elindították a fűtést, továbbá az idősek otthonában hétfőn kezdtek fűteni. A hét első munkanapjától reggeltől estig dolgozik a cég összes munkatársa, az egyébként október elejétől működő délutáni szolgálat időpontját is előre hozták, ugyanis a rendkívül korán érkezett hideg miatt egyre többen szeretnének meleg lakást. A munkát nehezíti, hogy sok épületben későn ürítették le a radiátorokat, és nem töltötték fel azokat időben, emiatt csúszik a fűtés indítása.

Ajkán 230 lakóépület van, ha minden rendben lenne, szerinte akkor sem tudnák egyszerre indítani a fűtést, hiszen a feltöltések lassan haladnak. A cég vezetője szerint hétvégére valószínűleg minden lakásban melegedhetnek a lakók, akik kérték már a fűtést.