Több, mint száz ember karácsonyát teszik szebbé Balatonkenesén (veol.hu)

A településen 2018 óta minden karácsony előtt nagy a nyüzsgés a Balatonkenesei Városvédő Egyesület háza táján, ugyanis ilyenkor készítik el a felajánlásokból a karácsonyi ajándékokat a néhány sorsú családok és idősek számára. A COVID helyzet miatt csak kis létszámban, főleg az egyesület fiatal tagjai vettek részt idén a csomagolásban, szigorúan távolságtartással, maszkban és kesztyűben dolgoztak. 

Szabó Tamás, az egyesület vezetője szerint, ha lehetne, mind a hatvankét tag eljött volna segíteni, hiszen az évnek ennek az időszakában ez már a közösség életének részét képezi.  A karácsonyi adományozás szlogenje – mint minden évben – idén is: Adni jó!

A tavalyi évhez képest idén több családnak tudunk kedveskedni, mivel bővült a támogatók sora is. Tavaly 50 családnak segítettünk, idén viszont már 60 családnak viszünk ki karácsony előtt ajándékcsomagokat. Mivel nagyon sok támogatónk lett idén, még gazdagabb csomagokat tudtunk összeállítani. Nagyon nagy öröm számunkra, hogy idén is megszervezzük ezt a kezdeményezést, és úgy gondolom, hogy most ebben a járványhelyzetben ez még jobban felértékelődött

– mondta a veol.hu-nak Szabó Tamás.

A Balatonkenesei Városvédő Egyesület idén is az Iparos Házban készítette össze a csomagokat, ám idén már saját munkájuk gyümölcsét is élvezhették, hiszen saját kezükkel újították fel azt az Iparos Házat, amely most otthont adott a karácsonyi akció előkészítésének. A korábbi évekhez hasonlóan idén is az egyesület tagjai tettek javaslatot arra, kiknek lenne szükségük a segítségre. A 60 család, akik idén csomagot kapnak 108 embert jelent összesen. A koronavírus járvány miatt az egyesület ebben az évben még inkább odafigyelt egyedül élő idős városlakóira, és próbáltak a legtöbbjük számára csomagot összeállítani. Ezeket az ajándékkosarakat ismét név nélkül fogják kiszállítani, tehát a szállítók csak számokat és címeket fognak kapni, ahová az ajándékot el kell juttatniuk.

A csomagban található többek között írni háromféle száraztészta, étolaj, déli gyümölcsből narancs, szörp, csokoládék, a kiszállítás napján friss hússal is kiegészül a csomag, valamint kerül bele a kiszállítás napján az egyik helyi pékség jóvoltából prémium pékáru, egy másik minőségi pékség jóvoltából friss kenyér, tiszakécskéről burgonya, alma, savanyú káposzta, savanyúság, többféle és több ízű szaloncukor, édességek, vaníliás cukor, kókuszreszelék, tej, lekvár, kristálycukor, őszibarackbefőtt, zsemlemorzsa, majonéz, aprósütemények, száraz sütemények, édes és sós péksütemények, az egyik városvédő tag családjának a jóvoltából saját készítésű mézeskalácsok, sütőpor, különböző konzervek, konzerv kukorica, mustár, sűrített paradicsom, darált keksz, darált mák, különböző zacskós levesek, bolognai alappor, milánói alappor, pudingpor és fülöpszállásról saját márkás édességek.