Több mint félezren tekerték körbe a Balatont a sereggel (honvedelem.hu)

Minden eddiginél többen – körülbelül ötszázötvenen – regisztráltak a haderő, Tekerj a sereggel nevű, Balaton-körüli, kétnapos kerékpártúrájára. A május 13-14-ei rendezvényen nem csupán a több mint 200 kilométeres távval, de az esővel és a széllel is meg kellett küzdeniük a kerekezőknek.

tekerj a sereggel -1

(fotó: honvedelem.hu/Kálmánfi Gábor)

Kerek születésnapot ünnepelt a honvédség; civilek körében is népszerű kerékpáros rendezvénye, hiszen a bátor és elszánt tekerők, tizedik alkalommal kerekezhették körbe Keszthelytől-Keszthelyig a „magyar tengert”. Idén a párás levegő, a változó intenzitással hulló eső, és a fel-feltámadó szél nehezítette a túrázók dolgát, de ahogyan a katona legjobb barátja az időjárás, úgy azért a kerékpáros társadalomnak sem kifejezetten ellensége…

Dr. Papp Ferenc ezredes, az HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály vezetője, főszervező, elmondta, hogy az ötszázötven benevezett túrázó között katonákat, katonasulis diákokat és civileket egyaránt találni. Hozzátette: a legfiatalabb nevező hat éves, a legidősebb pedig hetvenhét.

„Kuriózumnak számít, hogy idén nem csak kerékpárosok, hanem tíz katonafutó is teljesíti a távot. Számukra ez egyfajta edzés, mert az isonzói csaták, illetve a caporettói áttörés századik évfordulója emlékére október 11-25 között, Budapestről indulva 1023 kilométert futnak majd” – nyilatkozta kérdésünkre az ezredes.

A Tekerj a sereggel kerékpártúra résztvevői az első nap Keszthelyről indulva, több frissítő-pontnál megállva jutottak el az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központba, majd az éjszakai pihenő után másnap innen rajtoltak, hogy a déli parton végigkerékpározva ismét Keszthelyen érjenek célba.