Több, mint ezer hallgató vizsgázik ebben a szemeszterben Keszthelyen (TVKeszthely)

Már csak ez a hét áll a Georgikonos hallgatók rendelkezésére, hogy számot adjanak tudásukról ebben a szemeszterben. A vizsgaidőszak december 14-én kezdődött, összesen 1120 hallgató léphet a vizsgabizottság elé. A leendő gazdászok olyan tantárgyakból is tehetnek vizsgát, mint az agrárgazdaságtan, növénytan vagy talajtan. A szorgalmi időszak február 10-én kezdődik.

Az állattanvizsga beugrójához a különböző fajokat kell felismerniük az egyetemistáknak. A madarak mellett hüllőket, kétéltűeket és rovarokat is meg kellett nevezniük a hallgatóknak, hogy a megmérettetés következő fokán is részt vehessenek. A hallgatók nagy része a legnehezebb kollokviumokat hagyják a vizsgaidőszak végére, hogy kellő idejük maradjon a felkészülésre – mondta el TV Keszthelynek  Hegedűsné dr. Baranyai Nóra. A dékánhelyettes hozzátette, a felmérések szerint a kémia, a matematika és a géptan is ezek közé a tantárgyak közé tartoznak. A vizsgákat a felsőoktatási szakképzésben, az alapképzésben, a mesterképzésben és osztatlan agrármérnök képzésben tanulók teszik le Keszthelyen, Székelyudvarhelyen és Kőszegen.

Úgy fogalmazott: 1120 hallgató áll a megmérettetés előtt és összesen 613 tárgy az, amit abszolválniuk kell a félév végére. Átlagosan egy hallgató 6-7 vizsgát tesz le ebben a vizsgaidőszakban. A záróvizsgák már megtörténtek, 6-án 7-én volt a záróvizsga, 145 hallgatók tett sikeres záróvizsgát.

A vizsgaidőszak január 27-ig tart, így ez a hét áll rendelkezésre pótvizsgát tenni azoknak, akiknek nem sikerült teljesíteniük valamelyik követelést. A következő félévre a regisztrációs időszak február 3-án kezdődik, a szorgalmi időszak pedig február 10-én indul.