Több mint 400 millió forintból újult meg Siófok kikötőjének Rózsakertje (siofok.hu)

Újra méltó Balaton-felőli kapuja a Rózsakert a nyár fővárosának

(Fotó: Facebook/Siófoki Hírek)

 

Hatezer rózsatő, egynyári növények, új pergolák, különleges szökőkút: a város és a környező települések tulajdonában lévő Siókom Nonprofit Kft. és alvállalkozói kivitelezésében készült el mostanra a Rózsakert-felújítás, mely az első, kisebb volumenű ütemhez képest már jóval látványosabb, végre valóban méltó Balaton-felőli kapuja Siófoknak, a nyár fővárosának.

A Balaton-parti park rendbe tételét tavaly a panorámaadóként elhíresült, a parti sávban megemelt ingatlanadó-többletbevételből finanszírozta a város, majd idén szintén hozzátette a panorámaadóból befolyt tízmilliókat (valamivel több, mint 70 millió forintot) ahhoz a 272 millióhoz, amit az állam az iparűzésiadó-elvonás kompenzálásaként juttatott Siófoknak.

E kormányzati pénz Siófokra kerülése érdekében fejtett ki lobbitevékenységet Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, ahogyan azt a szombati avatón a siófoki polgármester hangsúlyozta. Lengyel Róbert szerint a város életében kiemelkedő jelentőségű beruházást adhattak most át, régi adósságot törlesztve ezzel, hiszen a közel százéves Rózsakert (a korabeli cikkek még inkább Rózsaligetként emlegették) felújítására az elmúlt évtizedekben kevés jutott…

Witzmann Mihály is arról beszélt: egyáltalán nem mindegy, hogy az ide látogatókat, hajóval érkezőket milyen látvánnyal, milyen Balaton-parttal fogadja a nyár fővárosa. „Becsüljük meg ezekben a nehéz időkben az elért közös eredményeinket, merítsünk erőt belőlük!” – így a kormánypárti honatya.

A város meginvitálta a szombati ünnepségre lakóit, akik szép számmal el is jöttek és láthatták a megújult Rózsakert újdonságát, a vízparti szökőkutat is, közben felfelé, a drónnak integetve, merthogy drónfelvétel is megörökítette a jövő számára ezt az ünnepélyes pillanatot.

(Fotók: Facebook/Siófoki Hírek)