Több mint 30 milliárd forintot igényeltek már Széchenyi Turisztikai Kártyával (turizmus.com)

November végéig több mint 30 milliárd forint szabadon felhasználható forrást igényelt a Széchenyi Turisztikai Kártya Konstrukcióban mindösszesen 777 vállalkozó. A lehetőséggel elsősorban szálláshelyeket és vendéglátóhelyeket üzemeltető kis- és középvállalkozások éltek eddig – számol be a turizmus.com.

A Széchenyi Turisztikai Kártya szeptember 21. óta segíti az ágazati szereplők talpon maradását. Különlegessége, hogy rendkívül előnyös hitelkonstrukciót biztosít kifejezetten turisztikai vállalkozások számára, a COVID-járvány kedvezőtlen hatásainak mérséklésére.

Széchenyi Turisztikai Kártya számokban

Az eddigi tapasztalatok alapján a kérelmek darabszám szerinti megoszlását tekintve a befogadott hitelkérelmek 61%-át nyújtotta be mikro-, 32%-át kis-, 9%-át közepes vállalkozás, az igényelt hitelösszeget vizsgálva a vállalkozásméret szerinti megoszlás 32-50-18% – derül ki a KAVOSZ Zrt. kimutatásából.

A befogadott hitelkérelmek nagyságát tekintve a teljes igényelt összegből az éttermi, mozgó vendéglátás 34%-kal, a szállodai szolgáltatás 15%-kal részesedik, szintén kiemelkedő még az utazásszervezés 12%-kal. Ezeket a sorban az egyéb szárazföldi személyszállítás követi 10%-os részesedéssel.