Több mint 3 millió forintot gyűjtött a siófoki kórháznak a Plázs

Jótékonysági aukcióval és ingyenes jubileumi Demjén-koncerttel búcsúzott a nyártól a Siófok nagystrandján megújult külsővel és új tartalommal június közepén indult Plázs. A minőségi szórakoztatást célul kitűző helyszín programjain mintegy150 ezren fordultak meg mostanáig – tájékoztatták a szervezők a hirbalaton.hu-t .

Közleményük szerint egy – a hazai szórakozóhelyek közt ritka – kezdeményezéssel összesen 3 125 000 forintot gyűjtött össze a helyi kórház gyermekosztálya javára a szórakozóhely. Mint írják: dr. Inczeffy István, a siófoki kórház főigazgatója nagyszerűnek tartja ezt az összefogást és adakozó kedvet.

A legtöbbet licitáló résztvevők a kalapács alá került képeket végül nem vitték haza, így a gyermekosztály nem csak a befolyt összeget kapja meg, de a falait 28 művészi fotóval is díszítik majd.

A Siófok nagystrandján idén megújult és Plázs néven ismertté vált helyszínen a különböző zenei programok kínálata Wellhelloval indult és Demjénnel zárt, a hazai pop-rock kedvencei közül a Halott Pénz, Rúzsa Magdi, a Brains, illetve Majka & Curtis is fellépett. A két hónap alatt 14 koncertet élvezhetett a közönség. A napközbeni programok és szolgáltatások átlagban naponta mintegy 1000-1500 vendéget vonzottak.

A szervezők szerint a siófokiak is örömmel fogadták a Plázst, a jótékonysági akcióval ezt köszönték meg az üzemeltetők. A befolyt összeget a helyi kórház gyermekosztályának felújítására fordítják.

(15:00)