Több mint 12 milliárd jutott az Appeninn balatoni leánycégeinek a Kisfaludy-programból (mti)

Közel 12,5 milliárd forint támogatást nyert az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. két – a balatonvilágosi Club Aligát és a balatonfüredi kikötőt üzemeltető – leányvállalata a Kisfaludy-programban – tette közzé az Appeninn kedden, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.


A balatonvilágosi székhelyű Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft.-t 7,35 milliárd forint, míg a balatonfüredi Solum-Invest Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft.-t 5,129 milliárd forint támogatásban részesíti a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. A társaságok június 9-én vették kézhez a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció keretében meghozott támogatási döntést.

Az Appeninn május 26-án jelentette be, hogy a két leányvállalata által nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztésére és új szállodák létesítésére korábban benyújtott pályázat is pozitív elbírálásban részesült.

Az ingatlanbefektetésekkel és vagyonkezeléssel foglalkozó Appeninn Nyrt. 2019-ben a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint készült egyedi beszámolója szerint 1,661 milliárd forint egyedi átfogó adózás utáni eredményt, IFRS szerinti konszolidált beszámolója szerint 10,215 millió euró átfogó adózott eredményt ért el. A társaság idén sem fizetett osztalékot, továbbra is a dinamikus növekedésre fókuszál, ezért az 1,661 milliárd forint teljes egyedi adózott eredményt eredménytartalékba helyezte.