Több vármegyében is citromsárga riasztás van zivatarokra (Időkép.hu)

A következő napokban is marad a fülledtség záporokkal, zivatarokkal – az Időkép előrejelzése szerint.

Csütörtökön a kezdeti napos időt egyre több gomolyfelhő zavarhatja. Napközben főként északon, északkeleten, keleten, később nyugat felől alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Néhol ismét számítani kell felhőszakadásra, jégesőre. Több helyen élénk lesz a nyugatias szél, a zivatarokat erős, viharos lökések kísérhetik. A délutáni csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Pénteken mozgalmasabb idő várható: erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és többfelé kell készülni záporra, zivatarra. Heves zivatarok, sőt zivatarrendszerek alakulhatnak ki, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek. A délies szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 29 fok között alakul, északnyugaton maradhat hűvösebb az idő.

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz a déli-délnyugati szél. A legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás, átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar már csak elvétve fordulhat elő. Az élénk, északon erős nyugatias szélben 23 és 30 fok közé melegedhet a levegő. A jövő hét elején egy hidegfront érkezhet, ismét zivataros időre készülhetünk, keddre néhány fokot mérséklődhet a meleg.

További információk az időjárásról itt találhatók.