A maratonfutókat Balatonfüreden várják a hétvégén

Április 22-én rendezik meg Balatonfüreden a Generali Runner’s World Runt, amelyre több ezer futó érkezhet. A különböző távokon profik és amatőrök is indulhatnak.

A Maratonman csapata, egyben a Balatonman triatlonversenyek rendezője 2014-től hazánk egyik legnépszerűbb futóeseményét, az Ultrabalatont is szervezi. A prémium kategória a szervezés, az ellátás, a díjak és a kísérő programok minőségében is tükröződik. Fontosnak tartják, hogy ne csak a profi sportolók, hanem amatőrök, abszolút kezdők is kedvet kapjanak a triatlonhoz vagy a futáshoz.

A Maratonman 2018-as sorozatának füredi állomásán a következő távokon lehet rajthoz állni:

  • 6,2 km „dm Női Futószám”
  • 6,2 km férfi verseny
  • 10,5 km
  • félmaraton (női / férfi verseny)
  • maraton (női / férfi verseny)

A legrövidebb táv a Vitorlás térről indul és ugyanide érkezik, miközben érinti a régi Tihanyi útat.

10,5 km-en a Tagore sétányon, majd az Aranyhíd sétányon és a Munkácsy Mihály utcán is futnak a résztvevők, mielőtt célba érnének a Vitorlás térre. A félmaratonon ugyanezen az útvonalon kell kettő, a maratonon pedig négy kört teljesíteni.

A Balaton egyik legszebb helyén, kényelmes és biztonságos körülmények között teljesíthető a választott táv. A pálya kialakításánál a szervezők figyelembe vették, hogy Balatonfüred legszebb részein haladjon végig a verseny, mint a Tagore sétány és a Vitorlás tér, valamint a szurkolók több alkalommal is találkozhassanak a versenyzőkkel.

Fontos, hogy 2018. április 16. és 21. között kizárólag személyes nevezésre van lehetőség a budapesti versenyirodában (III. kerület Pacsirtamező utca 3.). A verseny napján, 2018. április 22-én a balatonfüredi versenyközpontban (Vitorlás tér) nevezhetnek, a szabad helyek függvényében. Itt található majd a rajtzóna és a célterület is, valamint egyéb kiszolgáló egységek.

A félmaraton szintideje 2 óra 45 perc, a maratoné 5 óra 45 perc. A 6,2 km-es és a 10,5 km-es távoknál nincs szintidő.
Pályazárás a rajt után 6 órával lesz.

A nevezési díjakról, parkolási lehetőségekről, a korosztályos bontásról, a verseny díjazásáról itt olvashatnak.