Több elképzelés is van Balatonfűzfő élhetőbbé tételére (veol.hu)

A városfejlesztés lehetőségeiről egyeztetett Szanyi Szilvia polgármester Kontrát Károly országgyűlési képviselővel és Lajkó Frigyes alpolgármesterrel.  Első ütemben a csapadékvíz- elvezetés megoldását vagy korszerűsítését tervezik Gyártelep és Tobruk városrészeken, később Fűzfőfürdőn is szeretnének ilyen jellegű korszerűsítést.

A gyártelepi óvoda elavult épülete régóta húzódó probléma, ennek a megoldását is szorgalmazta a két városvezető – tudósít a veol.hu.  A gyártelepi háziorvosi, gyermekorvosi, védőnői rendelők modernizálása és fejlesztése is időszerűvé vált az évek alatt, ezek komplett felújítására is pályázatot szeretnének benyújtani. Amint a járványhelyzet enyhül, és a szigorításokat feloldják, színvonalas, minden korosztály számára érdekes programokkal szeretnének kedvezni a helyieknek és a Balatonfűzfőre látogatóknak egyaránt.

A Fűzfőfürdői Közösségi Ház komplett felújítását is tervezik, hogy egy megszépült, modern intézménnyel fogadhassák az odalátogatókat, és ezzel egy újabb, nívós rendezvényhelyszín álljon a város rendelkezésére.

A város szebbé és élhetőbbé tétele érdekében a pályázati lehetőségeket szeretnék teljes mértékben kihasználni, a már eddigi sikeresen elnyert források mellé további támogatásokat céloz meg a város vezetése, elképzeléseiket Kontrát Károly parlamenti képviselő is támogatja.