Több balatoni településen is korainak tartják a lazító intézkedéseket (sonline.hu)

Több balatoni településen is lazítottak a korábbi, közterületeket lezáró korlátozásokon, de Balatonszárszó, Balatonfenyves és a Zamárdi polgármesterének is az a véleménye, korai volt az enyhítés – derül ki a sonline.hu írásából.

A kormány korlátozó intézkedéseinek feloldásával a Balaton-part megszabadul a kordonok szorító öleléséből.

Balatonboglár a négyből három hétvégén zárta le a kedvelt helyeket. Mészáros Miklós polgármester azt mondta, ezen a hétvégén már szabadon látogathatóak lesznek a közterületek. A helyiek és az ide látogató nem Pest megyéből érkező vendégek használhatják a parkolókat, sétálhatnak a parton, az ott lévő sporteszközöket, pályákat is igénybe vehetik. Már nincs lezárva a Várdomb környéke, a bobpálya, a Szent Erzsébet park, a Gömbkilátó sem.

Már látogathatóak a balatonfenyvesi közterületek is. “Tudomásul vettük a kormánydöntést és oldottunk”– fogalmazott Lombár Gábor polgármester. Hozzátette: “Én korainak tartom a lazítást, mert még bármi lehetséges. A Balaton térségében sok idős ember él, nekik veszélyforrás most a turizmus.”
Fekete János, Balatonszárszói polgármestere is arról számolt be, hogy eddig nem volt nagy mozgás a településén.

– Akik el is jöttek a nyaralóikba, fegyelmezetten viselkedtek és az ingatlanon belül maradtak – mondta a településvezető. Mint arról beszámolt, a szabadstrandról és a játszóterekről bevették a kordonokat, de a központi strand még nem nyit ki, mivel ott fejlesztések zajlanak. Véleménye szerint még két hetet várni kellett volna a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldásával.

Aggódva szemléli az eseményeket Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere is. Ő arról számolt be, hogy megélénkült a forgalom a főváros és Zamárdi között.

– Annak ellenére is ez a tapasztalatunk, hogy Pestről tilos idejönni. A rendőrségnek nincs kapacitása ellenőrizni mindenkit. Parkolódíjat nem lehet szedni, tehát ingyen jönnek a szabadstrandra. Félő, hogy a járvány be fog robbanni a Balaton környékén – mondta.