Tízezer sportolót és szurkolót várnak a vasárnapi Balaton-átevezésre (Magyar Nemzet)

A múlt évi csaknem kétezer helyett 3400 próbázó vághat neki a fonyódi Kutyás strand és a badacsonyi strand között sorra kerülő, oda-vissza 9 kilométeres távnak. Több evezős a járványveszély miatt sem állhat rajthoz – közölte a főszervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amelynek elnöke, Schmidt Gábor, illetve több, neves sportvezető is vízre száll majd.

“Arra számítunk, hogy az időjárás nem lesz akadálya a vasárnapi Balaton-átevezésnek”

– mondta a Magyar Nemzetnek Horváth Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat Viharjelző Obszervatóriumának vezetője. Elmondása szerint várhatóan kellemes nyári időben lapátolhatnak a hét utolsó napján a kajakosok, kenusok, sárkányhajósok, és a SUP-deszkásokat se sodorja majd le az enyhe szél a sporteszközről, nem várható vihar.

“Már szombaton lezárjuk a népszerű Kutyás strandunkat, vízisporthoz méltó körülményeket varázsoltunk a parton, és a jelenlegi mellé egyhektáros parkolót alakítottunk ki”

– sorolta az előkészületeket Fonyód polgármestere. Hidvégi József a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: a helyi vendéglátósok is felkészültek a várható nagy forgalomra, a sportolókon és a szurkolókon kívül nagy tömegre számítanak.

A Balaton átevezésének biztonságát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányág kishajói szavatolják, a vízishow résztvevői ezúttal is egy, kisebb vízijárművek által határolt folyosón lapátolhatnak.