Tízezer köbméter hó az eplényi sípályákon

Érkezik a sarkvidéki hideg, visszatér a tél Eplénybe! A csütörtöki és pénteki napon teljes gőzzel üzemeltek a hóágyúk, közel 10.000 köbméter havat gyártottak a pályákra. Jövő héten újabb pályák nyithatnak – tudta meg a hirbalaton.hu.

Az elkövetkezendő napokban is folytatják a hógyártást az Intersport Síarénában, de a hétvégén természetes hóra is számítanak, amelyhez a várható -10 fokos éjszakai hőmérséklet is hozzájárulhat.

Szeretnék ismét elérni a több, mint egyméteres hóvastagságot a pályákon, hogy újakat is nyithassanak a jövő héten. Terveik között szerepel az A4-es fekete pályák behavazása is, hogy a gyakorlott síelők is megtalálják számításaikat.

A hétvégén az összes vendéglátóhely nyitva lesz, így összesen hat helyen lehet majd pihenni két csúszás között.

A síoktatások és snowboard oktatások a tanulópályákon és a hegyen egyaránt aktívan zajlanak. Aki nem rendelkezik felszereléssel, annak lehetősége van bérelni, közvetlenül a sípályák mellett, Magyarország legnagyobb síkölcsönzőjében.

Január 12-én a Magyar Snowboard Szövetséggel karöltve rendezik meg a 12. Showdownt, azaz a Magyar Snowboard Kupát és Diákbajnokságot. A Nitro Snowparkban lesz freestyle verseny, valamint a pályán szlalom versenyszámban is indulhatnak majd a nevezők.

További információk: siarena.hu