Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Badacsony és Fonyód közötti Balaton átevezést (sonline.hu)

Június 25-én két távon mérhetik össze tudásukat idén a nevezők: a hagyományos Badacsony Fonyód távon kívül lesz egy maratoni útvonal is, amely Balatonfenyvest is érinti, ismertette a programot Lehel László, az esemény ötletgazdája. 

Hozzátette: bővült a kategóriák száma, így kajak, kenu, sárkányhajó, SUP és más evezős csónak kategóriában lehet indulni hölgyeknek és uraknak. A jelentkezést 500 nevezőnél lezárják – idézi Lehel Lászlót a sonline.hu.

A szervezők abban bíznak, hogy az időjárás is az átevező oldalára áll és semmi sem akadályozza a rendezvény lebonyolítását. Előbbre hozták az átevezés időpontját, hogy nagyobb eséllyel kerüljék el a viharos időjárást – mondta Hidvégi József, polgármester. Hozzátette: a sport meghatározó Fonyód életében.

Kifejtette: fontos számukra a sport népszerűsítése, ennek egyik módja a Balaton átevezés megszervezése volt, valamint az hogy csatlakoztak a Kajak-Kenu Szövetség felhívására kajak-kenu pont létrehozására. S idén egy újabbat alakítanak ki szintén a városi strand területén, fogalmazott a városvezető.

Fonyódot és Badacsonyt a Balaton összeköti a színes programokkal és közös sporteseményekkel is. Ezek zászlóshajója a klasszikus Balaton átevezés a két település között. Elkötelezettek a település hagyományai és értékei iránt, valamint a Balaton és a vízisportok iránt. Fonyód valamennyi strandja nem csak családbarát, de vízisport barát is, mondta Erdei Barnabás alpolgármester.

A fonyódi kutyás strandon tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy idén először szerveznek egy szezonzáró evezős programot is. Augusztus 21-én Balaton-maraton evezős túrát hirdettek, amely 45 kilométer végigevezésével öleli körbe a tó nyugati medencéjét.