Tizedik szezonját kezdi a Hotel Bonvino Wine & Spa (szeretunkutazni.hu)

Hazánk első bor és wellness szállodája idén ünnepli tizedik szezonját, amelyet beárnyékolt a vírus megjelenése. Hogyan tudja egy Balaton melletti szálloda átvészelni ezt az időszakot? Erről kérdezte Cseh Andrást, a Hotel Bonvino Wine & Spa négycsillagos hotel marketing igazgatóját a Szeretünk Utazni.hu.

 
A Balaton parttól mindössze 300 méterre lévő szállodát és dolgozóit hogyan tudták megmenteni, amikor sokan ebben a helyzetre elbocsátásokkal reagáltak?

Kihasználtunk mindent, az éves alapvető karbantartás mellett – ami úgyis januárban volt esedékes – a kényszerű zárás két hónapja alatt az új szárnyban modern, új zuhanyozókkal váltottuk ki a régieket. Egész évben meg tudtuk tartani az embereket. Két lábon állunk, a Kisfaludy-ház és étterem dolgozói télen itt a Hotel Bonvinoban dolgoznak. Volt annyi tartalékunk, hogy ezt a két hónapot kibírjuk, és a bérkiegészítésre benyújtott pályázatunkra is megkaptunk a segítséget az államtól. A 40 állandó emberünkhöz nyáron még felveszünk szezonális dolgozókat, és a vendéglátóipari iskolákból is jönnek hozzánk gyakorlatra diákok a recepcióra, az étterembe és a konyhára.

Május 22-én nyitottak. Most 70-80 százalékos a foglaltságuk, mire számít a későbbiekben?

Sajnos most az időjárás sem a legjobb arcát mutatja, de bízunk abban, hogy a visszatérő vendégeink és a borkóstolóink változatlanul vonzzák majd a vendégeket. Kedvelt szórakozásuk a vitorlázás, van aki igényli, a kapitány kiviszi a vendégeket a vitorláson a tóra. A hotel lakóinak ingyenes az elektromos busz, amellyel a hegyre mehetnek, a Kisfaludy házhoz. Szeptembertől elkezdődik a szüret, és ezzel együtt a borkóstolások. Minden vendéget hétfőn, szerdán pénteken borkóstolóra invitálunk. Meghívunk egy sommeliert, ő tartja a bemutatókat. A hétvégén pedig a FATA-pincészetben mehetnek borkóstolóra a vendégek.

A cikk folytatása itt elolvasható.