Tíz híres étterem költözik Balatonfüredre (turizmus.com)

Tíz híres balatoni étterem séfje süt-főz azoknak a családoknak, akik ellátogatnak a balatonfüredi GasztroPiknikre február utolsó napján.  Az akció célja, hogy egyetlen helyen mutassák be a téli Balaton kulináris kínálatát. Az ételek mellett ismert borászatok nedűit is megkóstolhatják az érdeklődők.

Az akcióval arra szeretnének rámutatni, hogy a téli időszakban is van miért a Balatonra utazni.Ingyenes borkóstolót is tartanak a régiós összefogással született Balaton borból, és „kerítésszaggató“ balatoni pálinkát is lehet majd tesztelni – közölte a szervezők képviseletében Varga László, a Balatoni Kör tagja.

A hangulatról kitűnő zenészek gondoskodnak. A szervezők külön gondoltak a legkisebbekre, akik a Fanyűvő családi játékparkban szórakozhatnak. Mindemellett a tavalyi nagy sikerre való tekintettel sárkányeledel készítés is lesz – tájékoztatták a turizmus.com-ot a szervezők.

A legutóbbi GasztroPikniket Zamárdiban tartotta a Balatoni KÖR január végén. A déli parti településen a Nagystrandnál felállított rendezvénysátorba a KÖR tagjai ezúttal is étel és italkülönlegességekkel készültek. A rendezvénytér hamar megtelt, így bizonyítva ismét azt, hogy a déli parton is helye van a klasszikus nyári szezonon kívüli, minőségi rendezvényeknek.