Tisztújításokat tartottak a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken (veol.hu)

A három borvidéki hegyközségből kettőben új elnököt választott a tagság. A Csopak és Környéke – Balatonaliga – Balatonfőkajár Hegyközségben maradt a korábbi elnök, Feindl Lajos.

 A Szentantalfai Hegyközségben Varga Zoltántól Brazsil Dávid vette át a stafétát. Brazsil Dávid a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára, és Balatoncsicsón működik a Brazsil család borászata.

A Balatonfüred-Szőlősi Hegyközségben Szabó Istvánt Baloghné Király Mónika váltotta. A bajai kötődésű, szőlő- és gyümölcstermesztő, agrárkémikus és növényvédelmi szakirányító végzettséggel is rendelkező új hegyközségi elnök 18 éve működteti férjével Pécselyen családi borászatát. Kétszer volt a városban az év bortermelője, és több más díjat is megkapott.

– Azt az irányt szeretném folytatni, amit Szabó István elkezdett. A hegyközség mostanra országos elismertségű, az első tíz hegyközség között szerepel. Ehhez szeretnék fiatalos gondolkodást és lendületet, jó kommunikációt tenni. Szeretném ha a szőlészek és a borászok közötti kapcsolat is erősödne – mondta el lapunknak Baloghné Király Mónika.

A hegyközség most gőzerővel a Városi Borversenyre készül. Ezt május 10-én és 11-én tartják majd. A versenyt mindig nagy érdeklődés kíséri, mert nagy a tétje. Ezen a rendezvényen dől el, hogy mely borászatok vehetnek majd részt a Balatonfüredi Borheteken – számolt be a veol.hu.