Tipikus balatoni bajok: elsodródó matrac, csónak, törött árboc

Ha déli szél kerekedik, rendre akadnak, akik a déli partról besodródnak a mélyvízbe felfújható strandeszközeikkel. Négyen gumimatraccal, ketten gumicsónakkal jártak így, két embert pedig árboctörést szenvedett katamaránról kellett menteniük kedden a balatoni vízirendőröknek.

 A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Balatonfenyves és Fonyód között egy gyermek sodródott el a parttól mintegy 500 méterre gumimatracával. A riasztott vízirendőröknek egy másik elsodródott matrac utasát is menteniük kellett a helyszín közelében. Siófok-Sóstónál két fiatal került hasonló helyzetbe az erős szélben,  a parttól egy kilométer távolságra sodródva, szintén gumimatraccal. Az egyenruhások őket is hajójukba emelték és a strand előtti vízterületre vitték.

A fonyódi vízirendőrök vették észre, hogy két ember mintegy 1800 méterre került a parttól a gumicsónakjával. Két külföldi férfi volt a csónak utasa, akik saját erejükből már képtelenek voltak visszajutni a partra.

A Fonyódligetnél a parttól fél kilométerre szenvedett egy katamarán árboctörést, két személlyel a fedélzetén. A vízi-jármű a déli szélben irányíthatatlanná vált és sodródni kezdett, ezért szorultak utasai a vizirendőrök segítségére.

Az árboctörött katamarán (fotó: police.hu)