Tihanyban köszöntötte a BAHART a félmilliomodik személyhajózó utasát

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) szerdán Tihanyban köszöntötte a félmilliomodik személyhajón utazó utasát. Fokozódott a kereslet a menetrendi, illetve a kibővített hajós programkínálat iránt – áll a társaság közleményében.

 

Szerda délben 12.00 óra és 12.20 perc között 3 hajó érkezett közel egyszerre a tihanyi BAHART kikötőbe: Siófokról, Balatonlelléről és Balatonföldvárról összesen több, mint 600 utassal a fedélzetükön. A hajókon utazók közül sorsolással döntötték el, hogy ki lesz a szerencsés nyertes. Babar Krisztián és családja Kunszállásról érkeztek családi nyaralásra a Balaton déli partjára. A szerencsés család a Balatonboglárról 12.15-kor Tihanyba érkező menetrendi hajóról leszállva vehette át az 50.000 Ft-os BAHART Joker Kártyát, mellyel jövő év végéig bármikor további hajós élményeket szerezhetnek akár barátaikkal is kiegészülve a BAHART menetrendi, program- és sétahajóin vagy akár az év minden napján üzemelő balatoni kompokon. A BAHART partnere, a Playmobil a nyertes családnak egy értékes játékszettet ajándékozott.

– A szezon eddigi alakulása alapján bizakodó a Balatoni Hajózási Zrt. vezetése, hiszen a társaság két kiemelt üzletága, a személyhajózás és a komp ágazat is sikeresen teljesít az idei szezonban, így akár rekord közeli évet zárhat az utas-számok tekintetében. Köszönhetően a kiemelkedő eredményt hozó első félévnek, a főszezon kánikulai napokban bővelkedő időjárása ellenére is 2-3 százalékos növekedést mutat a menetrendi utasforgalom, mint a tavalyi év hasonló időszaka. A séta- és programhajózást is magában foglaló teljes utasszámot is figyelmbe véve, a tavalyi rekordévvel megegyezőek eddig a forgalmi adatok – összegezte Veigl Gábor a BAHART gazdasági és stratégiai vezérigazgató helyettese.

„A Balatoni Hajózási Zrt. a legfrekventáltabb napokon akár 20.000 utast is szállít a Balatonon. Az átlag napi utasszám a nyári kiemelt időszakban 10.000-13.000 fő.  Minden hetedik utas Tihanyt választotta eddig úti célként.

A menetrendi hajózás során a célállomások látnivalóira, programjaira, rendezvényeire is felhívják az utazók figyelmét. A Playmobil jóvoltából az idei főszezonban már a menetrendi hajókon is találkozhatnak az utasok játszósarokkal, ahol animátorok segítenek lefoglalni a legkisebbeket kreatív játékokkal, így válik a teljes családnak igazi élménnyé a hajózás.

 

Indulnak tűzijátéknéző hajók

Augusztus 20-án tűzijátéknéző hajók indulnak szerte a Balatonon. Idén 11 kikötőben összesen 19 járat fedélzetéről élvezhetik az utasok a parti tűzijátékok látványát.

Az iskolakezdésig indulnak a varázshajók, bulihajók, sétahajók a BAHART kikötőkből. Augusztus 25-én délelőtti családi kompkoncert lesz a MOL Nagyon Balaton jóvoltából, ahol a játékok mellett az Alma együttes bűvöli el a gyerekeket zenéivel.

A Balatoni Hajózási Zrt. – az utazóközönség igényeit felmérve – 2017-ben megújította a hajózással kapcsolatos kedvezményrendszerét és bevezette a BAHART kártyákat. A félmilliomodik személyhajó utas is egy 50.000 Ft értékű BAHART Joker Kártyával gazdagodott Tihanyban.

A BAHART kártyák bevezetésével jelentősen bővül a kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre, hiszen a kártyaegyenleg a kompközlekedés mellett bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható! A megváltott kártyaegyenleg a vásárlástól számított következő év december 31-ig használható fel. Ezzel jelentősen növekedett a kedvezmény felhasználhatóságának időszaka. A BAHART kártyák használata nem kötődik a kártyabirtokos személyéhez, a kártya tulajdonosa ugyanis átadhatja kártyáját felhasználásra másnak (pl. családtag, munkatárs, barát) is.

 

A BAHART kártyák:

3 különböző egyenleggel lehet jelenleg kártyát vásárolni: 50e Ft (10 % vagy 15%), 100e Ft (12 % vagy 17%) és 250e Ft (15 % vagy 20%). A kártyaegyenleghez társulnak az utazások során érvényesíthető százalékos kedvezmények, a nagyobb mértékű kedvezményt akkor lehet igénybe venni, ha a kártyaegyenleget Mastercard / Maestro bankkártyával egyenlíti ki a vásárló.

A BAHART kártyák speciális verziója az Ajándékkártya, mely két egyenlegösszeggel (5e Ft / 10e Ft) vásárolható és ennek révén hajózási élmény adható ajándékba.