Tihanyban a Belső-tavon jelöltek ki hivatalos korcsolyapályát (tihany.hu)

Tihanyban a félszigeten található Belső-tavon jelöltek ki hivatalos jégpályát, de  sokan korcsolyáztak a hétvégén a Balaton jegén is.

tihanyi-jegpalya

A Belső-tó kijelölt pályája hétköznap 12.00-17.00 óra között, szombaton és vasárnap 10.00 – 17.00 óra között tart nyitva.

A balatontipp.hu beszámolója szerint a múlthétvégén sosem látott tömegben lepték el a korcsolyázók Tihanyt. Több helyi is úgy vélte, korábban legfeljebb a levendula szüret idején látogattak ennyien a környékre. Csak dicsérettel és köszönettel lehet szólni a tihanyi önkormányzatról és a vele együttműködő füredi önkéntes tűzoltó-egyesületről – véleményezte a hírportál szerkesztője -, hiszen a jég vastagodását és az egyre nagyobb számú korcsolyázni akarót látva, már szombaton hivatalosan is kijelölték jégpályának a Belső-tó felületét. A pálya megnyitásakor a jég 13 centiméteres volt.

A Tihany Balatonfüred felőli bejáratánál található Gödrösi strand területe nem volt hivatalosan kijelölve, de ott is sokan korcsolyáznak már napok óta. A jég a hétvégére kellően megvastagodott és a felülete is nagyon sima maradt. (A balatontipp.hu Tihanyról szóló híre fényképes beszámolóval itt érhető el.

(14:19)