Testületi ülés Keszthelyen: idén is erős turisztikai évre készülnek (TV Keszthely)

Mozgalmas és eredményes turisztikai évet zárt Keszthely és idén is sok rendezvény lesz – derült ki a képviselő-testület soros ülésén. A városatyák szociális ügyekről és helyi vállalkozások támogatásáról is döntöttek. A grémium személyi döntéseket is hozott a tanácskozáson.

 

A januári soros ülésen minden napirendi pontot, minden képviselő egyhangúlag támogatott, pártállástól függetlenül. Keszthely polgármestere örül az egyetértésnek és a sikeres előkészítésnek – írta honlapján a TV Keszthely.  Manninger Jenő elmondta, módosították a szociális ellátásokról szóló helyi rendeletet.

„Megemeltük a jövedelemhatárokat. Jövedelemhatárig lehet különböző szociális ellátásokra pénzt biztosítani, de az elmúlt években a jövedelmek is emelkedtek és a szolgáltatások díjai is emelkedtek, így ezeket lényegesen megemeltük ahhoz, hogy a szociális ellátásokat, a segélyeket biztosítani tudjuk”

– mondta Manninger Jenő polgármester.

A testület véleményezte dr. Farsang Boglárka kapitányságvezetői kinevezését. A rendőr alezredes eddig megbízottként vezette a helyi kapitányságot, a grémium támogatja, hogy májustól kinevezettként végezze munkáját Keszthelyen. A testület arról is döntött, hogy együttműködik a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal:

„A Keszthelyen működő, keszthelyi székhellyel rendelkező egyéni vállalkozóknak, társas vállalkozásoknak az alapítványi pályázatukhoz hozzájárulunk, ehhez az önkormányzat pénzt biztosít. Több változat után arról döntött a testület, hogy önerő támogatást ad 300, illetve 500 ezer forintos léptékben. Ez a kis összeg is azért segíthet – különösen a kisebb vállalkozásoknak – hogy pályázatot tudjanak benyújtani.”

Keszthely újra méltó helyet foglalhat el a turisztikai palettán – derül ki a 2023-as turisztikai beszámolóból. Több mint 320 ezer vendégéjszakát töltöttek el tavaly a városban. A szakma a TOP 10 turisztikai település közé választotta Keszthelyt. Az elmúlt év értékelése mellett az idei intézkedési terv is napirendre került.

„Ebben az évben is nagyon sok programot tervezünk. Elmondhatjuk a 2023-as évről, hogy sikeres volt. Emelkedett a vendégéjszaka szám, jelentősen, elő- és utószezonban megduplázódott. Ehhez hozzájárultak az önkormányzati programok is. Egyértelműen nagy tömegeket vonzott és sikeres volt a KeszthelyFest és más rendezvények, ezeket idén is meg fogjuk tartani. Lesz KeszthelyFest, lesz Helikoni Ünnepségek.”

-mondta a polgármester.

A Keszthelyi Televízió ügyvezetőjének, Podlovics Péternek a kérésére közös megegyezéssel megszüntették a munkaviszonyát, ezért új vezető kinevezéséről döntött a testület. Határozott időtartamra Herpai Attila televíziós-rádiós újságíró szakembert bízták meg az ügyvezetői feladatokkal.