Termelői piaccal és kerékpáros pihenőhellyel gazdagodik Révfülöp (Napló)

A nagyközség termelői piaccal és kerékpáros pihenővel gazdagodik hamarosan. Az átadást június közepére tervezik.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program biztosította pályázaton több mint 70 milliós támogatást kapott a nagyközség ezen beruházása.

Kondor Géza polgármestertől a Napló megtudta, hogy a kerékpáros pihenőhelyen kölcsönzésre, töltésre, kisebb javításokra nyílik lehetőség egyebek mellett, továbbá büfét alakítottak ki.

Mindezek üzemeltetésére már van jelentkező. Az épületek egyike tetejére napelemeket helyeztek el. A kivitelezés jó ütemben halad. Az épületek mellett jelenleg a járdákat alakítják ki. Azok egyike vezet a piac épületeihez, amelyekben irodát, raktárt, mosdókat alakítottak ki. Az épületek előtti kis kör alakú tér két oldalán már elhelyeznek néhány standot, a tervezéskor húsz árussal kalkuláltak. Amennyiben több jelentkező lesz, bőven van hely számukra is. Egyelőre tizenöten érdeklődnek, elsősorban a környékbeli termelők jelentkezését várják.

A megnyitást június első felében vagy közepén tervezik. Várhatóan szombati piaci nyitvatartás lesz, de érdeklődés esetén hétköznapi nyitvatartásra, akár többnaposra szintén nyílik majd lehetőség. A piac árusainak többsége az árnyas fák alatt kap majd helyet, ez a nyári időszakban kellemesebbé teheti az árusítást és a vásárlást. A kialakítás alatt álló termelői piac mellett, egy korábban ugyancsak kihasználatlan területen tizennyolc parkolóhelyet alakítottak ki, köztük mozgáskorlátozottak részére szólót is. Facsemetéket ültettek, elektromos gépkocsik töltési lehetőségét szintén biztosítják két állomáson. A piac üzemeltetésére várnak jelentkezőket. Amennyiben nem sikerül így megoldani, az önkormányzat vállalja azt – írja a Napló.