Térképen a balatoni szabadstrandok: itt még ingyen lehet fürdőzni 2022-ben (pénzcentrum.hu)

Most már tényleg heteken belül itt a nyár, lázasan tervezgetjük a nyaralást. A magyarok körében idén is a Balaton a legnépszerűbb, de még a szezon előtt érdemes tudni, hol milyen árak fogadnak minket. Évek óta kering a hír, hogy egyre kevesebb ingyenes strandon fürdőzhetünk a Balaton környékén. A Pénzcentrum utánajárt: megkereste az összes olyan önkormányzatot, amelyik szabadstrandot üzemeltet, és kiderült, mik a terveik 2022 nyarára.

 

Évek óta kering a hír, hogy egyre fogynak az ingyenes szabadstrandok a Balaton körül. Idén azonban úgy néz ki, nem csökken a számuk: továbbra is 57 olyan kijelölt és gondozott partszakasz van a tó környékén, ahol belépő nélkül fürödhetünk nyáron. Szinte az összes szabadstrandot üzemeltető önkormányzattal sikerült felvennünk a kapcsolatot, és kiderült, nem tervezik, hogy fizetőssé tennék az eddig ingyenesen látogatható helyeket. Hivatalos nyilvántartás is biztos van, de a Magyar Turisztikai Ügynökség nem reagált a portál megkeresésére.

Az északi parton jelenleg mindössze két ilyen település van, de Tihanyban és Örvényesen egészen biztosan lesz ingyenes strandolási lehetőség, ezt a település polgármestere is megerősítette a Pénzcentrumnak.

A további részletek itt elolvashatók.