Térképen a Balaton környéki legjobb kerékpártúrák (turizmus.com)

A „Balaton II. Nyugati rész” megjelenésével teljessé vált a Cartographia kerékpáros túraajánlatokat is tartalmazó Balaton aktív térkép-sorozata.

A kiadvány a Cartographia kiadó Aktív térkép sorozatának legújabb tagja, azaz hangsúlyosan jelenik meg az aktív turisztikai tartalom, mint például a kerékpárutak, kerékpározható utak, pihenőhelyek, szervizek, tanösvények, kalandparkok, horgászhelyek, kikötők, valamint a kapcsolódó szolgáltatók is.

A Balaton II. Nyugati rész című térkép a Révfülöp-Balatonboglár tengelytől nyugatra eső terület dolgozza fel – beleértve a Kis-Balatont is -, és ad tippeket a kerékpáros kalandozásokra.

Az ország legnépszerűbb kerékpáros úti céljáról, a Balatonról 2017 nyarán jelent meg a keleti medencét bemutató első rész, míg a nyugati medencét feldolgozó, most megjelenő második rész a Könyvfesztiválon már beszerezhető, április végétől pedig már a boltokban is kapható.

A térkép egyik különlegessége, hogy a hátoldaláról QR-kódokon keresztül a www.funiQ.hu oldalon elérhető digitális tartalmak kiegészítik a papírtérképet olyan fontos információkkal, amelyek elengedhetetlen részei az utazás megtervezésének – írja a turizmus.com.