„Telt házzal számoltunk, sikerült is teljesíteni” – jól sikerült a hosszú hétvége a Balatonon (atv.hu)

Szerencsések voltak azok, akik a hosszú hétvégét a Balatonnál töltötték, ugyanis pompás strandidővő volt a három napos ünnepen. Elégedettek voltak a vendéglátók is, szállást az utolsó napokban már csak nagyon korlátozottan lehetett találni. Az ATV Híradójának riportja.

 

A hosszú hétvégén sokan voltak a Balaton partján, de azért, mint mondták: el lehetett férni.

Jó volt a Balaton, az idő is jó volt. Nem volt nagy tömeg – mondta az ATV híradónak egy strandoló.

A vendéglátók szerint kevesebben voltak ezen a hétvégén, ennek ellenére szinte folyamatosan kellett dolgozniuk.

Én azt gondolom, hogy jók a visszajelzések. Az időjárás is hálás volt, úgyhogy mindenki jól vette ezt a hétvégét – nyilatkozta Székely Sándor üzletvezető.

Szikra Gabriella szerint pedig „szépen elcsúsztatva, folyamatosan jöttek.”

A szállásadók úgy látják: szinte megszűnt az egyhetes foglalás, viszont a hosszú hétvégén a legtöbb helyen már nem volt szállás.

A huszadikai hétvégére telt házzal számoltunk, sikerült is teljesíteni – közölte Varga Balázs, az egyik szálláshely tulajdonosa.

Sok program is várta a vendégeket. Bogláron tavaly elmaradt a szüreti fesztivál, idén pedig kissé átalakult.

Jelképes, de belépődíjas rendezvény lett ebben az esztendőben. A szervezésben, de magában a rendezvény üzemeltetésében is az elsődleges célunk és feladatunk az volt, hogy a látogatók jól érezzék magukat és színvonalas, nívós programokat láthassanak – ismertette a szervező, Dóra Zoltán a programot.

Évek óta hagyomány már, hogy az augusztus 20-i hétvége után a Balaton kiürül. Erre lehet számítani idén is, már csak azért is, mert az előrejelzések szerint hétfőtől jelentős lehűlés várható. ​

Az ATV híradása itt megtekinthető.