Telt ház lesz a szálláshelyeken az augusztus 20-i hosszú hétvégén (zaol.hu)

Megtelnek a szálláshelyek az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén, a tavalyihoz képest több mint a felével nő a forgalom a Szállás.hu adatai szerint. Idén Siófok, Hajdúszoboszló és Eger vonzza a legtöbb vendéget.

Az augusztusi hosszú hétvégén 57 százalékkal nő a forgalom, míg egy átlagos nyári hétvégéhez viszonyítva több mint két és félszeres a növekedés – írja a zaol.hu.  Az átlagos foglalási érték 58 500 forint körül alakul, ez 40 százalékkal több, mint bármikor a hónapban – ismertette Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. Bátrabban költenek a Szép-kártyás fizetést választó vendégek, esetükben az átlagos foglalási érték 107 500 forint. Tovább nőhet a kártyabirtokosok költése, ugyanis a Szallas.hu előzetes adatai szerint minden 10. esetben Szép-kártyával rendezik a számlát a hosszú hétvégén.

Az idei nyár az OTP Szép-kártya felhasználásában jelentős növekedést hozott eddig – mondta a közleményben Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP cafeteria üzletág-vezetője. Idén júliusban közel 20 milliárd forintot költöttek élményekre a kártyabirtokosok, ami 80 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest – sorolta.

Az apartmanok és a vendégházak a legkeresettebb szállástípusok, a vendégek csaknem fele valamelyikükben tölti a hosszú hétvégét. A belföldi úti célt választó vendégek körében Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a legvonzóbb. A települések toplistáján őket követik Szeged, Gyula és Hévíz. A top tízes rangsorba Nyíregyháza, Balatonfüred, Budapest és Zalakaros is bekerült.