Települési álmok válnak valóra: közel egymilliárd forint érkezik a Balatonhoz

550 millió Ft-os támogatást nyert el Balatonalmádi városa.  A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a sikeres pályázatnak köszönhetően megújulhat a Kánya villa és 5 csoportos bölcsőde létesülhet a városban. Emellettbölcsődét nyitnak Balatonkenesén, Balatonfüreden pedig strandfelújítás veheti kezdetét. 

(Fotó: Balatonalmádi Város Facebook oldala)

Köszönettel tartozunk még az Aranyhíd Polgári Egyesületnek, akik szorgalmazták ezen pályázat benyújtását, valamint az előző képviselő-testületnek is, akik megszavazták, illetve Mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a sikerhez – olvasható a város Facebook oldalára napokban közzétett bejegyzésben.

Dr. Kepli Lajos polgármester úr biztosította az egybegyűlteket arról, hogy a beruházás gazdájaként mindent megtesz annak érdekében, hogy a bölcsőde kiváló minőségben és határidőre elkészüljön a pályázati támogatás keretein belül.

Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője egy későbbi Facebook bejegyzésében azt írta: a Balatonalmádiba tervezett öt csoportos bölcsőde kialakítása mellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében forrást nyert a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózat a balatonkenesei Tátorján Bölcsőde újranyitására és a balatonalmádi Fülemüle Bölcsőde kialakítására. Emellett a pályázatok nyertesei között van még Balatonfüred is, mégpedig a Brázay szabad strand fejlesztésére benyújtott pályázatával.

A fenti beruházásokat a kormány összesen csaknem 937.000.000 Ft-tal támogatja.