Településfejlesztési pályázatot hirdet a Balaton Fejlesztési Tanács

Minisztériumi támogatással hirdet pályázatot a Balaton Fejlesztési Tanács. A kiírás szerint a mintegy 140 millió forinttal a Balaton térségében megvalósuló településfejlesztési beruházásokhoz kívánnak anyagi segítséget nyújtani.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított forrás terhére hirdet pályázatot a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben településfejlesztési beruházások támogatására a Balaton Fejlesztési Tanács. A pályázat célja a parti sétányok, települési zöldterületek kialakításának, temetők, kegyeleti parkok rehabilitációjának, partvédőművek fejlesztésének támogatása, illetve helyi értékeket bemutató és/vagy közösségfejlesztést célzó közterületi fejlesztések.

A Balaton Fejlesztési Tanács kiemelten fontosnak tartja a térség életében a fenntarthatóság kultúrájának megjelenését, mind az épített környezet, a természeti területek megóvása, kezelése, a lakosság életmód és szemlélet változása, az ember és a természet kapcsolatában.

Ez a cél jelenik meg a térség hosszútávú Fejlesztési Programjában is:

„A Balaton térsége az egyedülálló természetes környezetben, az egészséget és a fenntarthatóságot kiemelten kezelő, a környezetkímélő technológiák alkalmazásának széles körű elterjedését támogató és ennek következtében lakói és vendégei számára magas minőségű környezetet biztosító térséggé kíván válni.”

További részletek a pályázatról itt érhetők el.