Balatoni településfejlesztési pályázat: közeleg a beadási határidő

Október 29-én jár le a beadási határideje a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) által kiírt pályázatnak, amelynek révén a Balaton térségében megvalósuló településfejlesztési beruházások nyerhetnek el támogatást mintegy 140 millió forint értékben.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított forrás terhére hirdetett pályázatot a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben településfejlesztési beruházások támogatására a BFT. A pályázat célja a parti sétányok, települési zöldterületek kialakításának, temetők, kegyeleti parkok rehabilitációjának, partvédőművek fejlesztésének támogatása, illetve helyi értékeket bemutató és/vagy közösségfejlesztést célzó közterületi fejlesztések.

A BFT kiemelten fontosnak tartja a térség életében a fenntarthatóság kultúrájának megjelenését, mind az épített környezet, a természeti területek megóvása, kezelése, a lakosság életmód és szemlélet változása, az ember és a természet kapcsolatában.

Ez a cél jelenik meg a térség hosszútávú fejlesztési programjában is:

„A Balaton térsége az egyedülálló természetes környezetben, az egészséget és a fenntarthatóságot kiemelten kezelő, a környezetkímélő technológiák alkalmazásának széles körű elterjedését támogató és ennek következtében lakói és vendégei számára magas minőségű környezetet biztosító térséggé kíván válni.”

További részletek a pályázatról itt érhetők el.