Településfejlesztési beruházások támogatására írt ki pályázatot a BFT

A Balaton Fejlesztési Tanács az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított forrás terhére pályázatot hirdet a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található településfejlesztési beruházások támogatására. Augusztus 2-ig lehet pályázni parti sétányok kialakításának, fejlesztésének támogatása, települési zöldfelületek kialakításának, rehabilitációjának támogatása, partvédőművek fejlesztésének támogatása, felhagyott temetők, kegyeleti parkok rehabilitációjának támogatása, helyi értékeket bemutató és/vagy közösségfejlesztést célzó közterületi fejlesztésekre.

Pályázatot nyújthatnak be a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet településeinek helyi önkormányzatai, illetve azok 100%-os tulajdonában lévő vagyonkezelő, településüzemeltető gazdasági társaságok. A rendelkezésre álló 140 millió forintból az előzetes becslések szerint 15-20 pályázat támogatható. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be és kiírás keretében kizárólag a pályázat meghirdetését követően megkezdett beruházások támogathatóak. A részletes pályázati feltételek a Balaton Fejlesztési Tanács honlapján.

A Balaton Fejlesztési Tanács kiemelten fontosnak tartja a térség életében a fenntarthatóság kultúrájának megjelenését, mind az épített környezet, a természeti területek megóvása, kezelése, a lakosság életmód és szemlélet változása, az ember és a természet kapcsolata terén. Ezen cél jelenik meg a térség hosszútávú Fejlesztési Programjában is: „A Balaton térsége az egyedülálló természetes környezetben, az egészséget és a fenntarthatóságot kiemelten kezelő, a környezetkímélő technológiák alkalmazásának széles körű elterjedését támogató és ennek következtében lakói és vendégei számára magas minőségű környezetet biztosító térséggé kíván válni” – olvasható a felhívásban.