Télen is biztonságot szolgáltatnak

A Balaton-parti nyaralókat veszélyeztető betöréses lopások megelőzése és visszaszorítása érdekében tartottak fokozott ellenőrzést a siófoki rendőrök – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

A Siófoki Rendőrkapitányság 2017. december 28-án a helyi városőrséggel közös akciót szervezett, amelynek elsődleges célja volt – különösen Balatonszabadi-Sóstó területén – a téli hónapokra lezárt nyaralók, vendéglátóegységek ellenőrzése.

A rendőri állomány kiemelt feladata az idegenforgalmi hónapokat követően, most az üresen álló ingatlanok biztonságának és a bűncselekmények megelőzésének biztosítása. Ennek érdekében a közterületi állomány a folyamatos rendőri jelenléttel és a visszatérő ellenőrzésekkel kiemelt figyelmet fordít a kihalt nyaralóövezetekben felbukkanó személyek elszámoltatására, valamint az ingatlanok gondozásával megbízott személyekkel történő kapcsolattartásra. A rendőrök preventív tartalmú szóróanyagokat is eljuttattak a nyaraló tulajdonosok felé, amelynek segítségével a sértetté válás elkerülésének lehetőségeiről, megelőzési tanácsokról tájékoztatták őket.