Tele voltak a teraszok, bizakodóak a balatoni vendéglátósok (Origo.hu)

Sokan voltak a cukrászdák teraszain Balatonfüreden, a vendéglátósok azt mondták, többen várták már a nyitást. Szigorú feltételek mellett tartanak nyitva: a munkatársaknak kötelező a gumikesztyű és a maszk használata, minden vendég után fertőtlenítik az asztalokat, a cukortartókat, az itallapot, a székeket, és az asztalok távolabb is vannak egymástól.

Van olyan kávézó, ahol már a bejárathoz kitettek kézfertőtlenítőt. Nem kötelezik a vendégeket arra, hogy fertőtlenítsék a kezüket, mielőtt belépnek, de a lehetőség megvan. Az egyik balatonfüredi kávézó már visszavette az összes régi dolgozóját, sőt, új munkatársakat is alkalmaznak.

A  megkérdezett cukrászdák, kávézók tulajdonosai azt mondták: szerintük az idén nyáron nem külföldi utat választanak az emberek, hanem belföldön nyaralnak majd, így az is előfordulhat, hogy ugyanolyan jó szezon lesz, mint az elmúlt években volt – még a szigorúbb biztonsági feltételek mellett is – olvasható az Origo.hu-n, ahol egy videós tudósítás is megtekinthető a témához kapcsolódóan..