Távozik posztjáról a vízügy balatoni kirendeltségének vezetője

Távozik posztjáról, az ágazatot is elhagyja Pécseli Péter, aki a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság balatoni kirendeltségét 12 éve vezeti, a vízügynél 19 éve dolgozik – jelentette be a kirendeltség-vezető egy Víz világnapi rendezvényen, csak részben indokolva döntését.

Pécseli Péter a siófoki Víz világnapi konferencián (Fotó: HírBalaton)

 

Pécseli Péter a siófoki rendezvényen előadása végén közölte, utoljára tartott tájékoztatót kirendeltség-vezetőként, mert április végétől elhagyja az ágazatot.

„Szomorú döntést kell 19 év után meghoznom, szakaszmérnökként befejezem a pályafutásomat. Ennek egyszerű oka, hogy az ágazat elvárásai és lehetőségei, valamint saját szakmai és erkölcsi meggyőződésem nem alkotnak egy halmazt” – fogalmazott. Hozzátette, ezt az ellentmondást csak így tudta feloldani.

Megköszönte a megjelentek eddigi együttműködését, majd közölte;

„Kívánom, hogy a Balaton a jövőben is ilyen jó, vagy ennél jobb állapotban maradjon meg, és kapjon olyan hangsúlyt, amit megérdemel. Jelen pillanatban ezt nem látom biztosítottnak.”

Pécseli Péter nem kívánta részletesen kifejteni döntése okait. Mint elmondta, kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozik a vízügyi igazgatóságtól.