Tavaszig búcsút int a látogatóknak a keszthelyi majormúzeum (tvkeszthely.hu)

Libalangallóval, újborral, állatsimogatóval és tollfosztással is várták az érdeklődőket Márton napján a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen, Keszthelyen. Hagyományosan ezzel a programmal zárta be kapuit a szezonálisan nyitva tartó intézmény – olvasható a Keszthelyi TV weboldalán.

A múzeum és az élménygazdaság számos, jól bevált programot kínál, mint például a múzeumok éjszakája, vagy a Majorbéli géptalálkozó, de egyre inkább kiteljesednek a múzeumpedagógiai foglalkozások is.

Márton nap már hagyományosan a Majormúzeum őszbúcsúztatója és szezonzáró programja. A kiállítóhely és az Élménygazdaság áprilistól novemberig tart nyitva. Egy jól kialakult rendszerben szervezik az állandó programokat.

Szabóné Lázár Ibolya, a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely vezetője a Keszthelyi TV-nek elmondta:

“Tavasszal, Húsvét másnapján kezdünk, Szent György napkor van rendezvényünk. Egyre nagyobb rendezvénnyé fejlődik az emlékhelyek napja május elején, majd természetesen a múzeumok éjszakája nagy programunk és a géptalálkozó, amit július utolsó hétvégéjén tartunk, ősszel terménybemutatónk is van még és egyre inkább kiteljesednek múzeumpedagógiai programjaink.”

Nem kellett a géptalálkozót megvárni a traktorozással. A szépen felújított Dutra mellett az 1910-ben gyártott egyik Fowler gőzgépet is beindították. Mindeközben az állandó kiállítás is nyitva állt a látogatók előtt.