Tavaszias idővel indul az év a Balatonnál is

Plusz fokokkal indult az év és a következő napokban is enyhe idő várható a Balatonnál.

Az Időkép előrejelzése szerint új év első napján a többfelé párás, ködös reggelt követően északon ködszitálás, ónos szitálás is előfordulhat, majd napközben tovább vastagszik a felhőzet, és nyugaton, délnyugaton számíthatunk még esőre.

Kezdetben a Dunántúlon helyenként élénk lesz a délnyugati szél. Délután 2 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, északon, északkeleten lesz hidegebb az idő.

Kedden hidegfront érkezik, így kezdetben többfelé, délután elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő eső, a hegyekben esetleg havas eső, miközben nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. A Dunántúlon és a középső tájakon feltámad az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Szerdán északnyugat felől újabb csapadékmező érkezik, a nap második felében többfelé kell számítani esőre, záporokra, az északi hegyekben havas esőre is. Feltámad a déli-délnyugati szél. Délután 3-9 fokot mérhetünk.

Csütörtökön több, pénteken kevesebb napsütés várható, de már csak elszórtan számíthatunk ezeken a napokon kevés csapadékra. Sokfelé továbbra is az évszakhoz képest enyhe marad az idő. Csütörtökön erős, olykor viharos is lehet az északnyugati szél.