Tavasszal megkezdődik a Nagykanizsa-Zalakaros kerékpárút építése (zaol.hu)

Amint az időjárás engedi, a tavasz beköszöntével elkezdődik a Nagykanizsát Zalakarossal összekötő kerékpárút építése. A projekt legújabb részleteiről a napokban tartottak sajtótájékoztatót. Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő jelezte: két szakasszal, több, mint 300 millió forint pályázati támogatással épül meg a régóta várt kerékpárút.

-Azért húzódott sokáig, immár 2016-tól a megvalósítás, hogy a pályázatot megnyerte a megyei önkormányzat, kiderült: az a pályázati forrás, amely eredetileg rendelkezésre állt, az építkezéshez nem elég. Ezért úgymond ráemelést kellett kérnünk. A szükséges kiegészítő összeget megkapta a beruházás. Ez azt jelenti, hogy Kanizsai közigazgatási határától Zalasárszegig meg fog épülni a „régi hetessel párhuzamosan” a kiépített kerékpárút, a többi szakasz pedig majd kijelölt kerékpárként biztosítja az eljutást Zalakarosba – összegezte Cseresnyés Péter. A politikus hozzátette: amellett, hogy a TOP-projekt jóvoltából kapott jelentős támogatást a projekt, a Mura Program részeként, a kerékpáros turizmust ösztönözve, jelentős összeggel járult hozzá a kormányzat.

Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke pedig arról beszélt, hogy habár 2016 óta zajlik az említett projekt, az évek alatt a háttérben folyamatosan történt a munka. A kivitelezői szerződést is aláírták, amelynek köszönhetően tavasszal megkezdődhet a munka.

Tóth Lucia, Kisrécse polgármestere a sajtótájékoztatón pedig annak adott hangot, hogy a településükön már régóta várnak a kerékpárút megépülésére. Mivel ezidáig, a terület dimbes-dombos fekvése, kanyargóssága miatt balesetveszélyes volt a terep. Ám amint a projekt megvalósul, a sportolási lehetőség és a kerékpáros közlekedés biztonságos lesz – írja a zaol.hu.