Tartós, nagykiszerelésű menükkel segíti egy keszthelyi vendéglő az otthonmaradó családokat (tvkeszthely.hu)

Hosszú szavatossági idejű, vákuumcsomagolt menükkel próbál segíteni Keszthelyen a Halászcsárda az otthonmaradóknak a koronavírus-járvány idején. Az ételek nagy, 2-4 adagos kiszerelésekben kaphatók. Egyelőre 12 féle ebédkínálatból választhatnak az érdeklődők, de a közösségi oldalukon folyamatosan fel fogják tűntetni az újabb menüsort.

Készül a hagymás parázsburgonya a Halászcsárda konyháján. Ezt a köretet is kínálják a vákuumozott menüsorban. Az ételek szakértő kezek által mind frissen készülnek tartósítószer nélkül. Amint az utolsó folyamatokkal is elkészülnek a séfek, az étek azonnal hőálló tasakba, majd a vákuumozó készülőkbe kerül. Ez néhány másodperc alatt kiszívja a levegőt, így oxigén hiányában sokkal később kezd el romlani az étel. Ezt követően kerül rá a matrica, melyen feltűntetik az összetevőket, az adagszámot és a szavatossági időt is. A csomagok azonnal hűtőbe kerülnek.

„Többek között található például marhagulyás, ugye ami mindenki kedvence. A Halászcsárdát jelképezve passzírozott balatoni halászlé pontyfilével, de akár egy tyúkhúsleves gazdagon. Ha már gulyáslevest említettem, akkor természetesen marhapörkölt a hozzávaló galuskával. De megtalálható a kacsasült, a lecsós csirke, rostonsült csirkemell, gyerekeknek egy nagy kedvence egy bolognai spagetti szintén készre csomagolva, süthető állapotba” – ismertette Sendula Péter.

Sendula Péter konyhafőnök elmondta, a választék nem állandó, a közösségi oldalon minden egyes alkalommal megosztják, hogy miket kínálnak az érdeklődőknek. Közkívánatra is készítenek majd el ételeket a jövőben, ezekről is folyamatosan adnak tájékoztatást. Az előrecsomagolt készételek ötlete a koronavírus-járvány kapcsán fogalmazódott meg az étterem vezetősége fejében, ezzel kívánnak segítséget nyújtani az otthonmaradóknak.

„Az ötlet elég könnyen megszületett. Többen vagyunk itt, akik nagycsaládosok és több gyereket nevelnek otthon és amióta a gyerekek otthon tanulnak a távoktatás keretén belül, azóta a feleségekre sokkal nagyobb teher hárult, hogy otthon kell főzniük, helytállni, tanulni a gyerekekkel. És arra gondoltunk, hogy megkönnyíthetnénk az ő munkájukat azzal, hogyha mi készételeket készítünk jó minőségben, normális mennyiségben.”

Bár az étterem zárva tart a koronavírus-járvány miatt, az előre leegyeztetett összecsomagolt menüket hétfőtől szombatig 10 órától a helyszínen vehetik át az érdeklődők – adta hírül a Keszthelyi TV.