Tartalomfejlesztés a balatonfüredi látogatóközpontban (Balatonfüredi Napló)

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 40 millió forinttal támogatja a balatonfüredi látogató-központ tartalomfejlesztését. A tudósok, feltalálók életét és eredményeit digitális eszközökkel ismertető jelenlegi anyag kiegészítése mellett a forrás a Zsidók és művészetek című új kiállítás kidolgozásában hasznosul.

A korábbi füredi zsinagógához kapcsolódó új épület-szárnyban működő Zsidó Kiválóságok Háza több mint 130 világhírű természettudós, a műszaki és orvostudományok, informatika zsidó származású jeleseinek pályafutását, teljesítményét mutatja be – írja a Balatonfüredi Napló.

A látogatók a korszerű digitális eszközök segítségével maguk állíthatják össze a magyar, angol és héber nyelven is elérhető programot, a belépésnél kiválaszthatják az érdeklődésükre leginkább számot tartó öt tudóst. A balatonfüredi önkormányzat saját és pályázati forrásból újította fel és látta el új funkciókkal a műemlék zsinagógát és környezetét.

A 200 millió forintos beruházásban korszerű kiállítóhely, közösségi tér és kulturális központ jött létre 2018-ban. A Zsidó Kiválóságok Háza első körös tartalomfejlesztését a Miniszterelnökség támogatta. A látogatóközpont az ITM szerepvállalása nyomán még bővebb, színesebb kínálattal hívhatja fel a figyelmet a zsidó származású írók, zenészek, képzőművészek és filmesek teljesítményére is.