Taroltak a balatoni vitorlázók az előolimpián (mti/hunsail.hu)

Érdi Mária a harmadik helyen végzett Laser Radialban az Enosimában rendezett vitorlás előolimpián, így Berecz Zsombor Finndingiben elért győzelme után újabb magyar érem született Japánban. 

Berecz Zsombor szerdán, már az éremfutam előtt megnyerte az előolimpiát Finndingiben, csütörtökön szélhiány miatt nem rendeztek versenyt ebben a hajóosztályban. A győztes nyilatkozat így már tegnap megszületett Berecz Zsombortól:

„Nagyon boldog vagyok, hogy nyertem, de azért különösen, mert ezt tűztük ki idén a fő versenyemnek; és az, hogy így sikerült időzíteni a teljesítményemet, ez azt jelenti számomra, hogy jó irányba haladunk.”

A junior világ- és Európa-bajnok Érdi Mári két futam után vezetett, akkor erős szelesek voltak a futamok. A szélcsendes folytatásban is ott tudott maradni a legjobb háromban, a csütörtöki éremfutamot is harmadikként várta, s megőrizte dobogós helyezését – csapatának tájékoztatása szerint. Parti halasztás után kivitték ugyan a mezőnyt a pályára, mentek is egy kört – amit Érdi Mária vezetett -, de aztán a kapu vétele után félbeszakították az éremfutamot.

“Nehéz felfogni még, hogy az olimpia helyszínén ebben a mezőnyben sikerült érmet nyerni. Különösen annak fényében, hogy ez az év azért nagyon nehéz volt” – mondta Érdi Mári a hunsail.hu-nak.

A szintén tokiói kvótás Vadnai Benjamin Laser Standardban a 17. helyen zárt. Férfi 470-esben a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros a 20. lett.