Tapolcán 23 pontban tervezik változtatni a településrendezési tervet (tapolcaimedia.hu)

Méltányolható és ésszerű lakossági és céges kéréseknek eleget téve 23 ponton tervezi módosítani a város önkormányzata Tapolca településrendezési tervét. A módosítások pontos részleteit Gyarmati Tamás főépítész és kollégái ismertették Tapolca önkormányzati képviselői és a helyi sajtó jelenlétében a polgármesteri hivatalban – írja a tapolcamedia.hu.

 

Gyarmati Tamás elmondta, lakossági kérésre történtek hibajavítások, kérések, de számos tapolcai cég is kérelmezett módosításokat, hogy többek között engedélyekhez, bővítési lehetőségekhez, pályázati lehetőségekhez hozzájuthasson.

– A véleményezési szakaszt igyekszünk most lezárni, hiszen ez az összejövetel arról szól, hogy a képviselők ismerjék meg a változásokat és azok hátterét, hogy a képviselő-testületi ülésen már a részletek ismeretében dönthessenek- mondta a főépítész.

A változásokról szóló teljes anyagot az állami főépítésznek küldik meg, hogy 30 napon belül véleményezze azt. A záró szakmai véleményt követően dönthet majd a tapolcai képviselő-testület a szabályozási terv változásainak elfogadásáról.