Tapolcai vonatbaleset: a Fino Kaposvár visszavonultatja az elhunyt játékosa mezszámát (MTI/HírBalaton)

Visszavonultatja a tapolcai vonatbalesetben elhunyt feladója, Iván Gergő mezszámát és a játékos családjának ajánlja fel a MÁV Előre SC-vel kedden, a somogyi megyeszékhelyen sorra kerülő MVM Magyar Kupa negyeddöntő visszavágó mérkőzés jegybevételét a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. (Mint arról korábban hírt adtunk, az év első napján négyen – sümegi és csabrendeki fiatalok – meghaltak egy vonat és személygépkocsi ütközésében Tapolcánál.)

 

A klub az elnökség döntéséről hétfőn Facebook-oldalán azt írta: többet a 14-es számot más nem használhatja az egyesületnél.

“Megkérünk mindenkit, aki segíteni akar, jöjjön el a meccsre, váltsa meg belépőjegyét, támogassa Gergő szeretteit és buzdítsa sikerre a csapatot, amely Gergő emlékének tisztelegve vállalta a játékot” – tették hozzá.

A 19 éves tehetség 2020 nyarán igazolt Kaposvárra testvérével, Iván Bencével együtt, és a mostani szezonban már a kezdőcsapatban is egyre több játéklehetőséget kapott. Klubja vasárnap a Kaposvár Arénánál közös gyertyagyújtással emlékezett Iván Gergőre.

***

A baleset Tapolca közigazgatási területén, a 7345-ös számú úton egy vasúti átjáróban történt szombat délelőtt. A Tapolcáról Budapestre 9 óra 34 perckor indult sebesvonat Kisapáti közelében ütközött a személygépkocsival. A balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő a helyszínen életét vesztette, egy 17 éves nőt pedig életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek kórházba. A tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánította a három érintett település: Sümeg, Csabrendek és Tapolca.

Kezdeményezik a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert már több baleset is történt ott – mondta a tapolcai polgármester.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint az átkelőben a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg.