Tapolca is csatlakozik a TeSzedd- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz (tapolcaimedia.hu)

Mindenszentek ünnepére, illetve a halottak napjára készülve takarították ki a régi tapolcai köztemetőt szorgalmas és segítőkész önkormányzati dolgozók, képviselők, helyi civilek, köztük a Tanúhegyek Egyesülete és a Nőklub tagjai. A város és az Egységben Tapolczáért Egyesület által meghirdetett temetőtakarítási akció nem előzmény nélküli, hiszen a megelőző években már bebizonyosodott, hogy egy nemes cél érdekében szívesen mozdulnak meg a szűkebb környezetükért tenni akaró emberek. 

Fontos szempont volt, hogy kizárólag a sírok melletti részeken és utakon történjen a takarítás, a síremlékeken lévőkhöz nem nyúltak az önkéntesek. Pozitív változást is tapasztalhattak a jelenlévők, hiszen idén a korábbi években megszokottnál jóval kevesebb hulladékot kellett összeszedniük, a temető rendezett, minden szempontból kulturált benyomást keltett, köszönhető mindez a temető gondozásáért felelős Cselle-Ház Kft. szakembereinek, nagymértékben Kulman György temető gondnoknak, aki most is aktívan segítette a civilek társadalmi munkáját.

Az önkéntes temetőtakarítást minden évben személyesen is szorgalmazó és abban aktív szerepet vállaló Dobó Zoltán polgármester a tapolcaimedia.hu-nak elmondta, hogy a város idén is csatlakozik az országos TeSzedd- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz.

Az akció keretében hamarosan a harasztot fogjuk rendbe tenni, ott is összeszedjük a szétszórt hulladékokat. Aki szeretne valamit tenni a városért, a környezetünk megtisztulásáért, az csatlakozzon hozzánk, október 19-én, kedden, reggel 9 órakor a Halápi úti sportház parkolójában

– biztatta a tapolcaiakat a polgármester.