Tankok tűntek fel a Balatonnál (likebalaton.hu)

Tapolcáról érkeztek a hatalmas harci járművek a sármelléki repülőtér mellé a hétvégi Hangár Fesztre.  Csütörtökön és pénteken szállították a hétvégi harci bemutatóhoz szükséges járműveket és felszerelést Tapolcáról Sármellékre. Hatalmas szállító trélerek vitték a különleges járműveket.


Vitárius György tankjai az előző Hangárfeszten is nagy népszerűségnek örvendtek, mi később meg is látogattuk a tapolcai tank bázist. Itt olvashatod el a cikkünket.
Van, aki személyautóval sem szeret tolatni és parkolni, most megmutatjuk, milyen, ha egy hatalmas harci járművel kell egy platóról letolatni, megfordulni, majd egy kijelölt parkolóhelyre beállni.

– Most is készülünk harci bemutatókkal – mondja György a pakolás közben. A szombati napon 1942-43. évben játszódó, Kárpát-Ukrajnai partizán háborúk egy részletét mutatjuk be, mely a magyar-német és szovjet szembenálló felek között zajlott. Vasárnap pedig a II. világháború végi, nyugat-magyarországi harcok egy csatáját jelenítjük meg magyar, német és szovjet hagyományőrzőkkel.

– Érdekes családi programok, koncertek, hadi bemutatók várnak bennünket. Itt lesz Vári Gyula műrepülő bajnok, szombaton este Kárpátia koncerten, míg vasárnap este DJ Szatmári zenéjére bulizhatunk – mondta Posza Róbert, a fesztivál főszervezője.

A további részletekről itt lehet olvasni.